Přednášky s absolventy ECON MUNI – Monika Jindrová & Martin Motyčka

Přijďte na přednášku s absolventy ECON MUNI. Představí se vám Monika Jindrová (HR manažerka) a Martin Motyčka (Finanční ředitel pojišťovny).

Na přednášku jsou všichni srdečně zváni!

O absolventech:

Monika Jindrová

Na ESF jsem absolvovala v roce 2008 (obor Ekonomie). Začínala jsem v oblasti bankovnictví v České spořitelně. Postupně jsem se od klasického retailového obchodu a pozice poradce stala manažerem pobočky, později manažerem obchodního týmu. Na starosti jsem měla chod 4 poboček a týmu 12 lidí. Dostala jsem se i k dalším projektům (akvizicím zahraničních klientů, byla jsem garantem pro produkt životního pojištění, tvořili jsme vzdělávací akce pro studenty). Právě tehdy se mi otevřely brány do HR světa díky zapojení do náborů nových lidí.

S rodičovskou dovolenou přišlo i rozhodnutí ke změně a vyzkoušet štěstí právě v HR oblasti. Absolvovala jsem rekvalifikační kurz mzdového účetnictví a právě v Directu jsem dostala šanci jako relativně nezkušený člověk v oboru. Jako HR specialista jsem si sáhla na většinu oblastí, od hiringu, přes mzdy, reporting, pracovní právo, účast na projektech, atd. Postupně jsem se profilovala blíže k analytické práci, mzdám, datům a systémům a aktuálně v roli Manažera HR centra zastřešuji fungování celé system/admin části HR pro Direct family (složené z 11 firem včetně Direct pojišťovny).

Mám dvě dcerky, bydlím v Brně, jsem fanda sportu (volejbal, běh, brusle, lyže), ráda chodím po horách, do sauny, hraju deskovky a miluju svou práci.

LinkedIn

Martin Motyčka

Finanční ředitel Direct pojišťovny, jedné z nejrychleji rostoucí pojišťovny na českém trhu, s více než 16ti letou praxí ve financích. Prvních 8 let své kariéry jsem působil v amerických mezinárodních korporacích Symbol Technologies a PPG Industries, obě kótované na americké burze.

Začínal jsem jako fakturant, přes pozici hlavní účetní a interní auditor jsem se dostal až do role finančního analytika. Poté jsem nastoupil jako finanční manažer do mezinárodní rodinné společnosti VELUX se skandinávskou kulturou a nyní již 3 rokem působím v ryze české firmě Direct pojišťovna jako CFO.

Mám zkušenosti s vedením velkých projektů (akvizic firem, implementování nových ERP systémů, apod.) a působil jsem ve výrobních i obchodních firmách a finanční instituci. Jsem absolventem Masarykovy univerzity z roku 2008 (obor Veřejná ekonomie), strávil jsem rok na University of Verona v Itálii a jsem držitelem mezinárodní certifikace ACCA. V roce 2019 a 2021 jsem měl příležitost vystoupit na mezinárodních CFO konferencích.

Jsem ženatý, mám 2 děti a žiji v okolí Brna, mimo rodiny je mým největším koníčkem sport (cyklistika, běh, lyžování).

LinkedIn


Pořadatel
Katedra ekonomie (Ekonomicko-správní fakulta)
Odpovědnost
doc. Ing. Libor Žídek, Ph.D.

Načítám mapu…

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info